Thursday, 14 June 2012

rindu vs miss ;)

Assalamualaikum !

hye ! hye ! sorry sebab lame ta update blog . harini pulak tibe-tibe terasa na update blog . actually , kite update blog neh sbb kte rinduuuuuu sgt dekat member-member yang pindah masuk asrama ; athirah(yaya) , nazhanina idyanie(yanie) and anis nasuha(anis) . seriously miss them much ! biler nak jumpaa weii .

Kalau teringat yaya , mesti teringat time tusyen form3 tuh . tiapkali kelas sir mugesh , kite mesti belikan dia NIPS . haha . bukan main seronok lagi dia . wooo~ bkn nips jeah , kite beli SKITTLE kat dia jugaaaa :) . pastuh , kite pegi langkawi . kite ada beli ferrero , biler pegi tusyen , kite bawa kat dia . mane boleh lupe kat dia , kawan baikkkk pluss handsome pluss sportingg lagi . suke sgt kawan dgn dia :] . paling ta boleh na lupe , waktu tuhh bulan puasa . kami bukan main lagi bincang na bukak puasa same-same . wohooo ! tercapai weii . lepas habis tuisyen ptg tuh ; aku , yaya , yanie and afiqah pegi taiping sentral bukak puasa dekat OldTown White Coffee same-same . hahaha . time tuhh mmg best sgt . lepas bukak puasa , bukan kemain lagi kitorang jalan-jalan kat ts tuhh . dah puas dekat ts , kitorang pegi tesco pulak . pkul 10 bru balik . psst ! tggu parents balik smbhyg terawih . hihik . tapii , skrg ta boleh da na bagi dia NIPS , SKITTLE . ta bolehh na bukak puasa dgn dia daahhh 3( . dia da pindah SESTA . huhuhu~ sedih weii . kalau jumpa dia , serius ak na sgttt pelukk dia , rinduuu sgt sgt . 

next , yanie . dia dlu satu skolah dgn kite . hoho! dia neh mmg kire bestfriend forever larh . kitorang sll sgt bergossip dua orang . asal kite ad problem mesti dtg jmpe dia , cerita dekat dia . kadang-kadang dia tlg selesaikan . haha . psst ! dia punn kalau ad problem dgn ehem-ehem .... msti dtg jmpe kite . dia neh baikk wooo ! sll tlg kawan . ak rindu sgt dgn dia . sia skrg da pindah INTESABER . sumpah rindu kat kau ! :| . setiap kali cuti , kite mesti ajak dia keluar pegi ts . lepas rindu . wuhuuu~ . tgk wyg same-same , lepak mcd same-same . haha . destanasi paling dekat punn , kitorang lepak dekat Mcd Simpang jeah , smpai 3jam . maklumlah , macam-macam cerita nak dikongsi . hihik3 . tapee yanie , kalau balik whatssapp jeah ak okayy . peace no war __(Y)

neh sorang lagi , anis . senyapp jeah dia neh . asal balik cuti sekali jeah text ak . isk ! kau tau ta ak rindu kau . rindu na dgr kau bagi ceramah dekat ak , rindu na dengar kau marah-marah . haha . sorry kalau terasaaaaa . tapi serius , rindu kau sgt-sgt . kau skrg daa pndh Smka Kerian . balajar rajin-rajin . teringin na keluar dgn kau pegi Mcd weii . balik cutii cntct-cntct larr weii . jgn senyap jeah :)) . haha .

 


yanie . anis . yaya 

jage diri baik-baik weii . balajr rajin-rajin . daa besar nnt kite jumpe same-same . haha . jangan lupe ak kat Taiping neh . contact-contact larr ak klu balik . hopee ! success okayy . goodluck . :]

assalamualaikum.



Monday, 19 March 2012

smk taman tasik 2012

assalamualaikum
                         
                                       
          smk tengku menteri bertukar ke smk taman tasik
                                             
          SEMENTERI . thanks for everything .
        ^ since 2009 until 2011 ^
        many memories when I studied here.
            thanks to all teachers who taught me since form one until form four(half year) .

        and now ...

           i have moved to a new school SMK Taman Tasik , Taiping .
            i hope that is able to achieve success in this school one day .

    end.

Saturday, 28 January 2012

memori sentiasa menjadi memori .

assalamualaikum

perpisahan bukan selamanya ,
ia hanya seketika , 
cukup masa akan bertemu kembali.

last day pertemuan kami berempat dengan nazhanina idyanie . menemani yanie menghabiskan sisa-sisa hidup dia di smk tengku menteri . we gonna miss you much yanie ! . banyak memori kami dgn yanie disekolah ini . aku berkawan rapat dari darjah 6 dgn dia , ap kan pula anis yg sudah rapat dari darjah 1 . huu~ banyak memori .

> memori tercipta <





kenangan bersama tetap dalam hati . walaupun berpisah dgn yanie . suatu hari nnt kami semua akan berpisah juga kan ? haha . biar merasa dahulu sebelum terjadi . 

kbye ..

taaruf KAA ^___^

assalamualaikum

sabtu , 28.1.2012 ... ada program suai kenal bg pelajar-pelajar KAA tahun 2012 . saya neh ex-student KAA .  kami buat program "bakar ayam" . haha . kesian junior-junior , kena bawak barang-barang keperluan yang nak guna . adik-adik junior semua sporting kecuali form 1 . diorang ta sporting lagi larr , maklumlah baru na kenal-kenal kan . tapee , adik ! akak faham . ahhaa . 

senior-senior neh dtg buat menyemak jee ke ? heyy ! no lahh .. kami dtg atas jemputan ustaz kami yer . ustaz yg jemput kami dtg . btw ... ustaz ! knp tahun neh lagi meriah dari tahun lepas . bestt kutt .. huuu~ :(( . tp yg seronoknyer , junior masak , senior dtg makan je . baguss kan ? haha . Terbaikk larr !!! . 

neh gambar-gambar time program ..

. FORM 1KAA .
comel-comel semua :)




FORM 2KAA
hensem-hensem belaka .



FORM 3KAA
sporting habis.

 
kami senior-senior harap korang semua bolee naikkan nama KAA tahun neh oke . bagi ting 1 belajar elok-elok tau , bahasa arab ta ssh , just kene faham je . bg ting 2 punn , kome bolee berjaya , in'allah . and the last , ting 3 , korang mmg sporting habiss . best rupenyer kawan dgn korang . so thun neh na pmr , berusaha sikit ,   bg ramai dpt 9A okayy . goodluck semua . 

# happy sgt bler berkumpul ramai-ramai . hope thun dpn mcm neh lg oke . ^____^


Friday, 20 January 2012

selamat tinggal , kawan .

assalamualaikum

tepat jam 12.01 a.m. JUMAAT ... kawan yang bernama NAZHANINA IDYANIE BT ABD AZIZ , telah mendapat tawaran ke SBPI SABAK BERNAM . hmm , sungguh berat na lepaskn dye wooo ! .. tp nak buat macam mne , bukan hak kami yang nak halang dye kan ? okee , kami merelakan untuk dye belajar di sana , walaupun ssh untuk terima . hadeii ! yanie oh yanie ! knp kene pegi ? . masih ada empat hari dia di sekolah smk tengku menteri . 

nazhanina idyanie


pemergian kamu dari sekolah akan menjadi suatu kenangan larr . empat hari lagi kat sekolah lama , buat lar apa yang patut yer . na sambut , tp ta tau na buat apa . just ucap selamat tinggal and goodluck larr duduk di sekolah yang baru . sedihh wey ! dia larr kawan kami yang paling best pernah jumpa . kami na lepas pun ssh , tp kami satu geng dgn sebulat suara da buat keputusan , siap bersembang satu meja lagi , " yanie , better kau pegi larr . cari pengalaman baru disana . kutt-kutt lar kejayaan kau dekat sekolah yang baru tuh " . *dalam hati punyer larr ta bagi kau pindah . 

butt ...

(atiqah) " yanie ! kau jangan lupa aku pulak yer . nnt balik taiping dtg larr jenguk-2 aku . sedih larr wey . " 
(anis) " yaniee !! haa ~ sapa na duduk sebelah aku pulak lepas neh dlm kelas . ang da tade . weii ! jgn ar pegi .. huu~ "
(najwa) " pegi lar , pegi larr wey . kami tape . pegi lar , pegi lar "
(aqilah) " wey , jgn lupe ak pulak yer . maybe kejayaan ang dekat sekolah baru apa . better pndh larr ke sekolah tuh yer "  
weyy ! yanie ! jgn lupa kami disini yeerr . cari larr kawan yang bagus-bagus disana . *mmg larr kawan-kawan yang bagus ramai , sekolah pandai .* . yanie , kau jgn ssh hati tau , in'allah kau boleh dapat kawan yang baik macam kitorang . cari kawan elok-elok yer .

goodluck tau ! belajar elok-elok . aku harap kau dapat result yang "gempak" juga SPM 2013 nnt . 

kbye ! :'(

Wednesday, 18 January 2012

kehidupan tingkatan 4 :D


NURATIQAH BINTI BAHARUDIN
4 SCIENCE 1
Biologi , Kimia , Fizik , Addmaths , Modmaths , Sejarah , B.Inggeris , Agama Islam , B.Melayu

tahun 2012 semua rules baru di sekolah . datang sekolah kena sebelum pukul 7.10 a.m. *tiap-tiap hari aku keluar rumah pukul 6.50 a.m.* , tiap-tiap pagi ada perhimpunan bagi setiap tingkatan sekarang *dulu tade pun* . tiap-tiap hari kene cepat kan sekarang . well~ pengetua baru , rules pun baru .

tingkatan empat ! hadeii ! da ta macam dulu . cikgu makin tegas , homework makin banyak , tuisyen lagi . biasa larr , tahun depan dah nak SPM . setiap hari homework harus ada . tiada pun yang terlupa bagi homework . sekarang tiap-tiap petang dah kena ready dekat meja , bukak buku catatan then tengok semua senarai homework . perghh ! tak gamak aku na melihatnya . nota ini nota itu , latihan ini latihan itu , semua ta siap lagi . sekarang tiap-tiap petang kene start homework dah . kalau ta buat , alamatnya pukul berapa larr tidur malam nnt . haha ! training bola jaring pun aku ta pegi . haritu ckg baru je tegur . 

" hey ! bila na turun training bola jaring ? "
" hehe . ckg saye busy lar . selasa smpai jumaat tusyen "
" tapee . dtg hari yang ta tusyen "
" haha . in'allah~ "

haha . sampai ke sudah ta turun training . penat weyh ! tggu larr bulan 2 baru turun training . peace ! nothing to say ! "atiqah" ! rajin-rajin kan diri kamu neh yer . sedar sikit yang kamu da form 4 . ngeng ! 


bye !